perjantai 7. joulukuuta 2012

Bruichladdich Port Charlotte The Peat Project, 46 %

The Peat Project on uuden polven savuista Bruikkaa, joka yhdistää eri ikäisiä (kaikki luonnollisesti nuoria) savuisia Port Charlotteja yhteen. PPM:t pyörivät 40:n huitteilla.

Bruichladdich Port Charlotte The Peat Project, 46 %

Tuoksu: Hieman liuotinmainen savu. Alkoholiltaan maltillisen tuntuinen. Nuori, ohut. Vaisun ja epäpuhtaan oloinen. Pienen odottelun jälkeen liuotinmaisuus vähenee ja lempeää hedelmäisyyttä tulee tilalle.

Maku: Hyvin öljyinen suutuntuma, suorastaan siirappinen. Sitten kirpakkaa alkoholisuutta ja maltillista savua. Toki ohut ja lyhyt, mutta omalla tavallaan tasapainoinen esitys. Tässä on voltteihin nähden yllättävän paljon alkoholin ja savun tuomaa voimaa. Jälkimaku jättää tuoksun mukaisen lempeän hedelmän ja tumman monikerroksisen tuntemuksen. Sitruksen kuorta. Suutuntuma on tälle kyllä eduksi, lyhyys taas epäeduksi. 86.

Ville: T: Sieraimiin käyvä. Tarvitsisi hieman paksuutta, jotta päästäisiin kynsilakanpoistoaineesta miellyttävämpään bensatankkiosastoon. Sitten myös makeutta, raikasta hedelmää. Kun liuottimesta pääsee eroon, niin tulee paksu puinen tuoksu. Jos tämä olisi tynskävahvuinen, niin voisi olla lupaava. Nyt jättää vähän kysymysmerkiksi. M: Liuotinsavua. Raakuutta, jopa hieman tunkkaisuutta. Miellyttävä raakuudestaan huolimatta. Alkoholia on hieman enemmän kuin voltit edellyttäisivät. Sitruksen kuorta, makeaksi muuttuen. Assosiaatioita ruokamaailmasta ei oikein keksi, koska harvemmin ihminen tällaisia asioita laittaa suuhunsa. Tämä pitää sisällään enemmän teollisessa ympäristössä vastaan tulevia asioita. Raakasavukategoriassa toimiva ja suutuntuma todella hyvä. Myös luonnetta löytyy. Elämys kuitenkin vaihteli dramin sisällä, mikä vaikeutti tähän suhtautumista. Villen pisteet: 86.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti