tiistai 11. joulukuuta 2012

Bruichladdich Bere Barley 2006, Kynagarry Farm Achaba, Achfad Fields, 50 %

Erikoisohraa, ei turpeistusta, 7200 ensimmäisen aallon pulloa ja hienot markkinointipuheet, joista voi lukea tarkemmin täältä. Me maistoimme tämän ilman taustatietoja Peat Projectin ja PC10:en kanssa, ja tältä se maistui.

Bruichladdich Bere Barley 2006, Kynagarry Farm Achaba, Achfad Fields, 50 %

Kuva: bruichladdich.com
Tuoksu: Maissinen makeus: sellaisenaan snackseina syötäviä paahdettuja maissijyviä. Raikkautta, mineraalisuutta. Savu on maltillinen, turpeisuutta kuitenkin löytyy. Bourbon-maisuutta. Ei erityisen laadukas, joskaan ei pahemmin vikaakaan. Vaniljasokeria. Tuoksussa mennään vielä jännäosastolla.

Maku: Tasapainoinen suutuntuma, sitten alkoholin isku kohtuullisen kovana ja tämän jälkeen nopea jonkin erittäin epämiellyttävän aalto, joka menee kuitenkin nopeasti ohi. Mitä tämä on? Jotain mätää? Suutuntuma on pc10:ä öljyisempi ja täten miellyttävämpi. Tisle on sinänsä laadukasta, mutta jollain tämä on pilattu. Jälkimaussa on silti jotain, joka nostaa tämän niukasti kasilla alkavasti. 80.

Ville: T: Tunkiota, not yet in a good way. Jotain erikoista, kuten maissipontikkaa. En heti haluaisi tätä nenääni. Ruohoisuutta. Paskan viskin tuoksu. M: Jotain outoa säilyy taustalla, mutta muutoin vahva ryhdikäs vaniljasokerinen ruohoinen pläjäys. Ongelma on alkoholin voimakkuus, joka vielä nielaisuvaiheessakin antaa läpsyn naamalle. Outo mutta hauska. Veden jälkeen mausteisuus (pippurisuus) lisääntyy ja hedelmät muuttuvat vähemmän eksoottisiksi. Tämä alkaa muistuttaa perusbourbonia ruohoisella twistillä. En silti pääse tuoksun tunkiosta missään vaiheessa yli. Muutoin ehkä kivan mausteisen keltaisen viskin taustalla se ei toimi. En malta olla ajattelematta, että jostain on tarjottu jotain erinomaisen hienoa viherpiipertäjämönjäohraa luomuna ja sanottu, että tehkää tästä hienoa viskiä kaiken muun kustannuksella. Menee ilmiönä hieman etelänmatkan aterian jälkeisen tosi jännän banaaniliköörin piikkiin, joka piti hetken mielijohteesta ostaa mukaan, mutta jota ei sen koomin ole tehnyt mieli. Villen pisteet: 79.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti