torstai 1. joulukuuta 2011

Duncan Taylor's NC2 Benrinnes 14yo, 46 %

Oluttupa Viisi penniä on ottanut mukavan aktiivisesti päivittyvälle viskilistalleen useamman yksityisen pullottaja Duncan Taylorin viskin. Kiva pubi ja kohtuulliset hinnat ajoivat keskiviikkoiltana maistamaan muutaman naukun. Ensimmäisenä lasissa Benrinnes 14yo, 46 %. Hinta: 6 € / 2cl.
T: hunajainen, kukkainen, makea. Hieman samaa kuin Balvenien 15yo single caskissa.

M: Hapan, pyöreän pistävä esituntuma, sitten mukavasti nahkaisia/mokkaisia vivahteita. Kiinalaisissa ravintoloissa laskun yhteydessä jaettavaa kahvikarkkia. Robusti juurevuus läsnä maussa. Hitunen vaniljaa. Tasapainoinen maukkaan juureva viski, jota voisin kuvitella maistavani laavulla mäntyjen katveessa. Mäntyisyys kuvaa tätä. 87.

Samaa viskiä maistoivat Duncan Taylor -tastingissa Suomen mallasviskiseuran silmäätekevät seuraavin sanoin luonnehtien (laitan suoran lainauksen, koska en ole varma, meneekö tuo linkki juuri tuohon tilaisuuteen): 

"Ensimmäisenä tarjottu Benrinnesin 14-vuotias oli illan nuorikko. Tuoksu oli pehmeä ja runsaan maltainen, raikkaan hedelmäinen ja kevyt. Öljyinen ja olkisen oloinen viski sopi heinäisyydessään hienosti illan aloittajaksi. 14-vuotiaaksi viskiksi jälkimaku oli mukavan pitkä, joka osoittaa sen, että kylmäsuodatus ei suinkaan tee viskeille aina terää." Lähde: http://www.mallaswhiskyseura.fi/kertomukset/index.php

Samasta tilaisuudesta kahden muun viskibloggarin luonnehdinnat: 

Mielenkiintoista muuten näiden arviointien erot. Muistuttaa siitä, että itse on tässä hommassa vielä aika vihreä. Vaikka toki subjektiivisista arvioistakin on monasti kyse.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti