perjantai 16. joulukuuta 2011

Cragganmore 12yo, 40 %

Teerenpelin joulukalenterin teemoittamana maistossa Cragganmore 12yo, 40 %, 4 €/ 2cl. Kyseinen viski on listahinnaltaankin kyseisessä paikassa tuota luokkaa, joten joulukalenteri ei tällä kertaa tuonut lisäarvoa, mutta ideaa pitää kannattaa, siispä:Tuoksussa vihreää ruohoa, vaniljaa, toffeeta ja jotain aika mukavaa kirpakkuutta. Yleisesti ottaen raikas kesäinenkin tuoksu.

Maussa osuu suuhun kohtuullisella öljymäisyydellä varustettu pieni kirpakkuus, josta on vaikea sanoa, onko sen terävyys miellyttävää vai kitkerää. Yleisilme on varsin kevyt - tekisi mieli kirjoittaa vesimäinen - mutta on tässä jotain ytyä kuitenkin. Ruohoinen, kevyt, kukkainen, hieman mandariinia. Tiettyä pippurisuutta lopussa, mikä kyllä antaa tälle luonnetta. 

En sano, että tämä on kevyiden viskien luokassaan huono, koska se on hyvin tasapainossa ja suutuntumassa on jonkin verran luonnetta. Maun vivahteita voisi kuitenkin olla enemmän, vaikka voimaa ei olisikaan. Tulee mieleen vähän 15 %:n Edam, joka on ihan jees, jos muuta juustoa on tarjolla. Kuitenkin yksi pala jotain herkumpaa ja Edam ei enää maistukaan. En siis suoraan sanoen löydä tälle viskille äkkiseltään käyttötarkoitusta. 74.

Kirjataan tähän loppuun vertailuksi vielä Teerenpelin menusta löytynyt luonnehdinta: "Aromaattinen tuoksu, jossa tuoretta hedelmää, makeaa mallasta sekä savua. Vahvahko mausteinen maku, jossa hieman vaniljaa ja mausteisuutta." Savua? Bullshit. Vahvahko maku? Bullshit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti