keskiviikko 7. elokuuta 2013

Glen Deer Special Reserve 30yo, 40 %

Vähintään 30-vuotiasta mystistä Glen-viskiä lasissa. Kyseessä on vahvistamattomien nettilähteiden mukaan single malt -viskien sekoitus, jossa on käytetty Glenfiddichiä ja Balvenieta. Mielenkiintoista.

Glen Deer Special Reserve 30yo, 40 %


Tuoksu: Syvää keltaisuutta, mettä. Banaania, vaniljaa. Aivan eri luokan viski kuin rinnalla maistetut Auchentoshanit. Ikä tuntuu tuoksussa.

Maku: Suutuntuma odotuttaa alkuun, sitten tuo sammalaisen raikkaanvihreitä tuntemuksia suuhun. Jännää saunavihtaa, hennosti tervaa (olematta savuinen), sitten kääntyy tuhkaiseen päin raikkaan oranssin hedelmäisyyden ollessa koko ajan taustalla. Potkua ei vain oikein löydy, eli tämän varsin smooth rakenne olisi ansaiinut muutaman lisävoltin. Suutuntuma on vettä kielellä tuova, mikä on hyvä. Mukana on myös itämaista yrttisyyttä lähes täydellisesti sulaneen alkoholin myötä. Jälkimaussa sikarimaisuus nostaa päätään. Jälkimaku on karviaismaisen (ei siis kyseisen marjan maun vaan sen nimen herättämän assosiaation) suuta hyväilevä ja tätä juodessaan tulee jotenkin seesteisen mukava olo. Erikoista, viinaa kun on. Jälkimaku hyvin samanlainen kuin sikarin polttelusta jää. Jälkimaku on myös täynnä niitä tuntemuksia, joita appelsiiniseen viskiin pitkän kypsymisen myötä ilmaantuu. Hyvin monipuolinen ja nautinnollinen viski, joka kuitenkin hyötyisi muutamasta lisävoltista. 90.

Kommentti: Tavaraa näytettäisiin myytävän Ranskalaisessa nettikaupassa 50 €:n hintaan. Huikea bargain kyllä. Kunpa vain asuisi Ranskassa. Putain de merde!

1 kommentti:

  1. Tämä meni sarjaan "tällaista viskiä ei ole ennen tullut vastaan". Hyvin omaperäinen maku, joka vaatisi toisen maistelun, kun vaan jostain löytäisi.

    T: Alkuun vähän epämiellyttävää liimapuikkoa. Sitten parempia sävyjä: tummaa toffeeta, toisaalta raikkaan vihreää omenaa. Aika raikas. M: Ensisuullinen hyvin voimakas sikari, ei savu vaan itse sikari. Tupakanlehti siis kaiketi. Sitten fenkolin siementä/anista. Tummaa Sitrusta. Monipuolinen, mutta ti silti ihan huippu, jotain katkeraa lopussa. Yllätysviski tuoksun jälkeen. Ei ihan huippu, mutta lähellä. Erikoisuus puhutteli. Mikon pisteet: 88.

    VastaaPoista