perjantai 2. elokuuta 2013

Auchentoshan Springwood, 40 %

Härkää sarvista sanoi ruottalainen. Auchentoshanit eivät ole lukeutuneet lemppariviskeihini, mutta josko tuore taxfree-valikoima saisi käännettyä pääni? Maistossa tänään Springwood ja seuraavassa postauksessa Heartwood. 
Auchentoshan Springwood, 40 %

Tuoksu: Pyykinpesuainetta. Vaniljaa. Tiskirättiä. Makeaa oksennusta. Hyvin ylikypsää punaista omenaa. Mallastettua ohraa (eli niitä pieniä jyväsiä, joita on joskus saanut maistaa jossain). No, let's face it, onhan tämä nyt vaan aika paska.

Maku: Omituisen pehmeä suutuntuma, epäviskimäinen. Suorastaan kermainen. Alkoholi tuo pientä pisteleväisyyttä mukanaan, mutta muutoin makumaailma on varsin hento eikä oikein herätä tuntemuksia suuntaan tai toiseen. Puun vaikutus tuntuu jyräten muun osan viskistä hieman alleen. Jättää hieman tanniinisen tuntemuksen suuhun, jälkimausta ei juurikaan voida puhua. Vaatimaton viski, maku ei sentään yhtä heikko kuin tuoksunsa. 67

Kommentti: Ei pudonnut ei. Itku olisi päässyt, jos tuota olisi koko pullon kotiinsa ostanut. En toki tiedä, onko tämä absoluuttisesti paskaa viskiä, vai eikö vain sovi omaan suuhun. Tykkään kyllä Auchentoshanin triple woodista.

4 kommenttia:

 1. Olen aivan samaa mieltä kanssasi, valitettavasti minulla on kokonainen pullo kaapissani enkä tiedä mitä tehdä sillä? ;)

  VastaaPoista
 2. Tuntuu siltä, että näitä uusia travel retail -pullotteita ei liikoja kannata ostaa maistamatta. Aika usein ne tuntuisivat olevan heikompia kuin saman tislaamon varsinaiset pullotteet. Springwoodin nauttimiseksi suosittelen kylkeen kokista. ;)

  VastaaPoista
 3. Laitetaanpa omatkin nuotit...

  Ensin pieni pistävyys, sitten hento oksennuksen tuoksu. Vatsahappoa. Punaista omenaa taustalla. Sateessa kastunutta leipää. M: Eka fiilis: pehmeä makea maitosuklaamaisuus, sitten raikkaampaa, appelsiinin tai greipin kuorta. Yllättävänkin pehmeä ja miellyttävä suutuntuma ja maku, ainakin tuoksun jälkeen. Pikkuisen tiskirättiä tässäkin. Jälkimaku ei ole kovin hyvä, kitkeryyttä. Puumaisuutta, ei ruohoisuutta tai keltaisuutta. Ehkäpä kevätpuumaisuutta? Mikon pisteet: 78.

  VastaaPoista
 4. Ostin juuri laivayhtiön taxfree myymälästä kun oli passeli hinta ja sopivasti hyllyssä tyrkyllä.
  Taitaa herra Eläväpullo olla oikeassa näissä Travel retail pulloteissa.
  Tuoksu on epämillyttävä sekamelska ja maku hyvin ohut mitäänsanomaton. Vähän auttaa kun antaa seistä ja ilmaantua. Vielä en ole kokeillut jatkaa kraanavedellä, jäillä tai GingerAlella tai Colalla.
  Taitaa tulla juomaksi loppupeleissä A&C (Auchentochan & Coke). Ja voihan tätä tarjota aina vieraille.

  VastaaPoista