maanantai 5. elokuuta 2013

Auchentoshan Heartwood, 43 %

Pettymykseksi osoittautuneen Springwoodin jälkeen saman sarjan ilmeisesti hieman vanhempi sisar Heartwood. Volttejakin on uskallettu nostaa hieman ylöspäin.

Auchentoshan Heartwood, 43 %

Tuoksu: Nyt ollaan tutummissa sherryisissä tunnelmissa. Silti oksennusvivahteet löytyvät piilevinä taustalta (eivät tosin kovin voimakkaina). Ehkä liiskaan tallottua nektariinia. Pääpiirteiltään tämä on mitäänsanomaton perussherryviskin tuoksu.

Maku: Pehmeä suutuntuma on läsnä ja alhaiset voltit näkyvät siinä, että alkoholia saadaan odottaa aika pitkään. Lopulta se tulee pienenä kihelmöintinä tuoden viskiin kyllä kaivattua runkoa. Kevyttä nuorta punaista hedelmäisyyttä tämä on alusta loppuun. Välillä joku hieman tummempi elementti (kypsä kirsikka, maitosuklaa) yrittää nostaa päätään, mutta tuntemus ei kauaa suussa pysy. Ansioksensa on kuitenkin sanottava, että viskiä tekee mieli pitää suussa aika pitkään eli pahasti se ei myöskään potki vastaan joskaan ei myöskään jaksa kantaa kovin pitkälle. Harmiton tapaus. 79.

1 kommentti:

  1. Tää maistui herolle jo vähän paremmin.

    T: Sherryä. Vaniljaisuutta. Ei kovin voimakas. Puumaisuutta. M: Oikeinkin miellyttävä ensimmäinen siemaisu: punaista sherryisyyttä. Sitten loppua kohti pientä katkeruutta, kiiwin tuntua? Puolitummaa suklaata. Alkoholia sopivasti. Ei yllä makujen sinfoniaan, mutta varsin kelpo, joskin vähän ohut perussherry. Mikon pisteet: 85.

    VastaaPoista