maanantai 30. heinäkuuta 2012

Viskiostoksilla Rodoksella

Blogin pitäjä oli lomailemassa, joten siitä syystä pieni päivitystauko. Äkkilähtö eksoottiselle Rodokselle osoittautui kuitenkin vastoin odotuksia myös viskiteknisesti mielenkiintoiseksi. Tuolla lomasaarella on pitkä perinne matkailijoiden saattamisessa juovuksiin, mikä näkyy muun muassa lukuisina yksinomaan viinaan keskittyvissä myymälöissä. Nämä toki ensisijaisesti myyvät Ouzoa ja muita paikallisia virvokkeita, mutta parin päivän pällistelyn jälkeen äkkäsin ruveta kuikuilemaan myös hieman viskihyllyjen suuntaan. Perustarjonta oli monissa paikoissa suppeaa ja bulkkiblendivoittoista, mutta pari hyvää mallasostoksiin toimivaa kauppaakin löytyi. 

Iloisimman yllätyksen koin vanhassa kaupungissa, jossa sujuvaa Suomea hassulla kreikkakorostuksella vääntävä myyjä piti Vävypoika-nimistä viinapuotia. Single malt -tarjonta oli monipuolista ja erityisesti pääsin innostumaan hyllystä löytyneestä Laphroaig 15yo:sta, joka on hedelmäisyydessään tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Hinta (54 €) oli tästä jo valikoimasta poistuneesta tuotteesta mielestäni loistava. Muilta osin mukaan tarttuivat Laphroaigin CS batchit 001 ja 002 (52,50 € ja 54 €) sekä toisesta kaupasta Balvenien 10yo Founder's Reserve (31,50 € / litra). Puhtaana sokko-ostoksena otin mukaan tynnyrivahvuisen Glenmorangie 10yo 100 Proof Traditionalin (59,50 € / litra), joka sekään ei enää perusvalikoimaan taida kuulua. Kun yhdestä puodista löytyi vielä pari 20cl:n pulloa 43-volttista Lahproaig 10yo:ta (7,60€), niin matkalaukku olikin mukavasti täynnä. 

Yleisvalikoima single maltien osalta ei siis ollut laaja, mutta kenties hieman Suomesta poikkeava. Muun muassa tarjolla ollut Highland Park 12yo oli vanhempaa auringonlaskukuvioitua versiota, joten silmänsä auki pitävä lomanviettäjä voi tehdä jotain mukavia ostoksia. Suurista löydöistä en haaveilisi, koska ruotsalaiset viskiharrastajat ovat varmasti jo hyllyt ehtineet niiltä osin tyhjentää. Kerran jo tällaisesta toiveita elättelin, kun Lagavulin 25yo pilkotti erään kaupan hyllyssä. Hintalappu (385 €) kuitenkin kertoi, että myyjä tiesi tuotteensa arvon.

Glenmorangie 10yo, 100 Proof Traditional, 57,2 %

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti