tiistai 17. heinäkuuta 2012

Turistitasting IV

Oli taas aika kerätä hieman runsaampi poppoo maistelemaan muutama viski. Turistitastingin idea on kai pohjimmiltaan jakaa ajatuksia muutamasta viskistä, olivat nämä sitten uusia tuttavuuksia tai vanhoja suosikkeja. Tällä kertaa luvassa oli yleistasting ilman sen kummempaa teemaa, kun tarjolla olivat: 

Dalwhinnie 15yo, 43 % "kevyt startti"
Benriach 20yo, 43 % "joko paha kaula olisi juotu?"
Bowmore 12yo Enigma, 40 % "hentoa perussavua"
Highland Park 21yo, 47,5 % "odotukset kohdistuvat"
Glenfarclas 105, 60 % "punaista voimaa"
Bowmore Tempest 3rd batch, 55,6 % "savuista voimaa"

Vaan on se Tempestin tuubi nätti kuin sika keväällä!

Isompia nuotteja ei tällä kertaa lähdetty sen kummemmin kirjailemaan, mutta kahdeksan maistajaa kyllä pisteyttivät viskit lopuksi. Voittaja ja häviäjä erottuivat selkeästi, mutta muilta osin oli tasaista. The Jury has reached the following verdict:

1. HP21: 89,5 pistettä
2. Glenfarclas 105: 85,1 pistettä
3. Bowmore Tempest: 84,4 pistettä
-. Bowmore 12 Enigma: 84,4 pistettä
5. Benriach 20: 83,1 pistettä
6. Dalwhinnie 15: 77,5 pistettä

Yhteenveto: Mukana maistossa oli yksi suuri Dalwhinnien ystävä, joka ei kuitenkaan saanut muita vakuuttuneeksi kyseisen juoman tenhosta. HP21 otti odotetusti paikkansa, mutta sen tuoksu ei ainakaan omaan nenään toistaiseksi erityisemmin vakuuttanut. Jotenkin sulkeutuneelta vaikutti. Blogissa myöhemmin sitten ajan kanssa maistelunuotit. Bowmoret eivät saaneet otettua toisistaan niskalenkkiä, mikä kyllä kertoo Enigman erinomaisesta hinta-laadusta, sillä Tempestkään ei ollut huono. Lopputuloksena oli tyytyväisiä maistelijoita, sopiva perjantai-illan fiilis ja ehkäpä pari uutta viskinystävää.

Hyvät ystävät, juhla voi alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti