perjantai 6. heinäkuuta 2012

Auchentoshan Three Wood, 43 %

Tulipa pistäydyttyä pienen tauon jälkeen Espoon Gallow's Birdissä. Paikan viskivalikoima ei ole erityisemmin kasvanut siitä, mitä menussa edellisellä kerralla luki (menu löytyy täältä), mutta paikka on kyllä erittäin miellyttävä. Henkilökunnan asiantuntemus viskien suhteen jätti tällä käynnillä toivomisen varaa, mutta tuo informatiivinen ja ytimekäs viskimenu korvasi tätä hyvin. Mielestäni hintataso paikan viskeissä on myös varsin kohtuullinen. Lasiin eksyi kolmasti tislattu ja ex-bourbonissa, olorosossa sekä Pedro Ximenezissä kypsytetty Auchentoshan.

Auchentoshan Three Wood, 43 %, (4,20 € / 2 cl)

Tuoksu: monipuolinen sherryisyys ja raikas hedelmä. Kanervaa, todella tasapainoista samettisuutta. Herkullinen. Taittuu sittemmin oranssiin. Vanhaa mokkavaatetta ja nahkaa. Hieman limeä.

Maku: Tanniinisen kuivattava, hienosti suun täyttävä ja upeasti tasapainossa oleva hedelmäisyys tummemmilla tuntemuksilla höystettynä. Tämän rakenne riittäisi korkeampiinkin voltteihin. Alkoholi on pienipartikkelista ja rauhallisen kihelmöivää. Rauhallisesti käyttäytyvä ja balanssissa oleva viski. Jälkimaussa on maltillista tummempaa tuntemusta, joka ei kuitenkaan ole erityisen pitkä. Jotain potkua ja luonnetta tähän vielä toivoisi niin oltaisiin aika hyvän viskin äärellä. 88.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti