maanantai 7. huhtikuuta 2014

Ardbeg 1972, Cask #868, 48,5 %

Viskejä on harrastettu kolmisen vuotta ja blogistelua 2,5 vuotta, kun saavutetaan yksi virstanpylväs: pääsin maistamaan ensimmäistä virallista Ardbegin 1970-luvun single caskia. 

Ardbeg 1972, Bourbon Cask #868, 48,5 %

Tuoksu: No mutta nyt puhutaan! Terävän syvää savua, mineraalista raikkautta. Lasin pyörittely tuo lyijyisyyttä. Suolavettä, jodia, hansaplastia.

Maku: Jodinen iiiiiso maku, wooooo! Niin uskollinen tuolle lääkemäiselle tuoksulle, isoa merellisyyttä, tummaa savuisuutta kuitenkin raikkauden säilyttäen. Todella monipuolinen savuprofiili. Nokea, puuduttavaa tanniinia, hyvin raikasta turvetta. Merellisyyttä. Jälkimaussa vielä uusi kerros kevyempiä elementtejä, ja myös sitä vaniljaista hedelmäisyyttä. Jälkimaussa spearmintin maukkautta. Tämä raikkaus on kyllä uskomatonta! Tuo veden myös kielelle vielä moneen kertaan maistelun aikana uudelleen ja uudelleen. Upea kokemus, jolla saa käytännössä aikamatkan Islaylle ja palan historiaa. Vaikka todennäköisesti reissu  islaylle saisi tänä päivänä halvemmalla kuin tämän. 95.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti