keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Päivitys Berliinin viskikauppoihin

Tulipa piipahdettua Berliinissä ja katsastettua jo entuudestaan tutut viskikaupat läpi. Edellisen kerran pidemmät raportit voi lukea täältä.

Cadenhead's oli tällä kertaa hienoinen pettymys. Ensinnäkin kaupan viskilista löytyy heidän sivuiltaan. Edellisellä kerralla kuitenkin hyllystä tuntui löytyvän yhtä jos toista muutakin. Nyt valikoimassa ei ainakaan mikään erityinen osunut silmään. Islayn tuotteita oli ylipäätänsäkin todella maltillisesti saatavilla, ja viime kerralla muutamista pulloista sai pientä maistiaistakin. Nyt ainakin itse myyntitilasta oli avoimien pullojen hylly poistunut kokonaan. Koska olin käsimatkatavarameiningillä liikkeellä, kyselin myös mahdollisuutta postittaa pulloja Suomeen. Ei onnistunut. Palasin liikkeeseen vielä myöhemmin yhden 5cl:n samplepullon kanssa ajatuksena ostaa edes pieni maistiainen heidän kahdesta tynnyristään (toinen Campbeltownin viskiä, toinen islay): ei onnistunut. Ainoastaan 20dl:n pullo tai sitä isompi olisi käynyt. Käsittämätöntä nuivuutta ja Berliinin muuhun meininkiin verrattuna toki käsittämätöntä. Molemmat asiakaspalvelijat olivat muutoinkin nihkeitä, joskaan paikalla ei ollut sitä kaiffaria jonka kanssa edellisellä reissulla asioin. En siis erityisesti voi suositella Cadenhead'sia, ellei etukäteistsekkaus netistä tuota tulokseksi jotain kiinnostavaa pottua. Toki Friedrichshain alueena on herkullisen elävää ja Berliinin parhaat brunssit löytyvät lähistöltä, eli jos muutoinkin alueella käyskentelee, niin Cadenhead'sin voi toki katsastaa.

Seuraavaksi suuntasin Wein und Whiskyyn. Kävi ilmi, että ajankohtani olla kaupungissa oli huono, koska juuri edellisenä viikonloppuna oli ollut viskimessut Köpernickissä ja tulevana sitten Tempelhofilla Berliinissä. Näin ollen suurin osa W&W:n pulloista oli pahvilaatikoissa ja esim. sampleja omista pullotteistaan ei ollut tarjolla ollenkaan. Tarjolla olevat putelit olivat kuitenkin mielenkiintoisia ja hinnatkin ihan kohtuullisia. Myös vastaanotettu asiakaspalvelu oli asiallista ja mukavaa, vaikka kaverilla olikin kiire seuraavia messuja valmistellessa.

Jos Wein und Whiskyssä käy, ei voi jättää väliin myöskään kävelymatkan päässä olevaa Finest Whiskyä. Tämä puoti jätti edellisellä kerralla hieman kylmäksi, mutta nyt pääsin katsastamaan kunnolla myös takahuoneet, joissa suurin osa mielenkiintoisimmista pulloista majaili. Tuolta löytyy läjäpäin harvinaisia viskejä (mm. Ardbegin vuosikertoja) ja kaiken sortin Laphroaigeja. Toki hintatietoisuus on myös talossa läsnä, eli löytöjä voi olla valuemielessä vaikea tehdä. Messujen väliviikko vaikutti tuollakin, mutta sain silti ostettua puolentusinaa samplea mukaan. Tästä paikasta jäi eniten whiskygeek-fiilis ja paikka näyttikin eniten harrastajan aarreaitalta.

Yleisesti ottaen berliiniläisillä on pullat hyvin uunissa tarjonnan suhteen. Ensi kerralla täytyy maksaa se ruumalaukku.

"Ich bin ein Berliner." sanoi tällä torilla aikoinaan muuan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti