keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Talisker Storm, 45,8 %

Taliskerillakin on huomattu, että viskit ovat tällä hetkellä in. Asian voi päätellä siitä tahdista, millä tislaamo suoltaa ulos erilaisia uutuuspullotteita. Pienen tovin sisään ovat ilmestyneet niin Storm, Port Ruighe kuin uusimpana Dark Storm. Varsinkin Storm on kuitenkin joidenkin kirjoitteluiden mukaan otettu ihan positiivisesti vastaan, joten piti maistaman. Kyseessä on ikämerkitsemätön viski, ja maistelussa verrokkina on normikymppivuotias.

Talisker Storm, 45,8 %

Tuoksu: Hikistä sukkaa, mineraalisempi (kalkkikiveä, klooria) kuin 10yo. Vihreää yrttiä. Rakimainen. Raakatisleen ominaistuoksu tulee varsin vahvasti läpi ei niin positiivisella tavalla: ei kaksinen tuoksu.
 
Maku: Lattana maku alkuun. Sitten pippurisuus nostaa päätään. Tämä on alkoholiltaan selkeästi ärhäkämpi kuin 10yo ja myös makuprofiili on kapeampi ja suoraviivaisempi: 10yo:n hedelmäiset vaikutelmat puuttuvat. Lakua ja selkeää merellistä suolaisuutta (jos näitä ominaisuuksia on vaikea löytää 10yo:sta, niin suosittelen etsimään tästä) Ja itse asiassa mitä pidempään tämä on ollut suussa, sitä paremmalta se alkaa maistua. Raa'assa merellisyydessään syysillan viski. Tuoksu on paljon heikompi kuin jopa kohtuullisen onnistunut ärhäkkä maku. Kyseessä on viski, jota juodessaan voisi kuvitella juovansa tynskävahvusta tavaraa, ja tässä tapauksessa se on hyvä asia. 86
 
Kommentti: En tiedä, olenko oppinut juomaan Taliskeria vai onko viski parantunut pullossa merkittävästi, mutta normikymppikin on yllättäen alkanut maistua, vaikkei se aikaisemmin todellakaan ole kuulunut suosikkieni joukkoon. Tälläkin kertaa 10yo biittasi tämän Stormin, vaikka tämä oikeassa paikassa aika hyvältä voisi maistuakin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti