maanantai 29. heinäkuuta 2013

Macallan 10yo Cask Strength, 58,6 %

Edellisen postauksen pettymyksen tuottaneen Macallanin kanssa piti napata vielä verrokkina kohtuutuore 10-vuotias CS, jonka sanotaan kypsyneen yksinomaan Jereziläisissä sherrytynnyreissä.

Macallan 10yo Cask Strength, 58,6 %

Tuoksu: Huumaavaa sherryisyyttä. Upea tuoksu syvässä sherryisyydessään kerta kaikkiaan. Suklaafudge alkaa nostaa päätään sherryn alta. Appelsiininkuorta. Jos kaikki sherryviskien tuoksut olisivat tällaisia, uudempikin viskisukupolvi (ml. allekirjoittanut) voisi todella ymmärtää, mistä sherryviskeissä tai Macallanin entisaikojen loistossa on kyse.

Maku: Jotain epämiellyttää heti ensi suutuntumassa, josta en kuitenkaan saa kiinni. Sitten tuo epämiellyttävyys häviää ja tilalle tulee maukas alkoholisuus sekä suun täyttävä sherryisyys. Ensialkuun makupuolella ei kuitenkaan päästä tuoksun syvyyteen ja monivivahteikkuuteen. Veden lisäyksen jälkeen kahviset tuntemukset nostavat päätään. Maku on kyllä pitkä ja alkoholi miellyttävää: se lämmittää, mutta ei potki vastaan. Maku myös kertoo yhtenäisen tarinan alusta loppuun, vaikka tuoksu olikin tämän viskin parempi osa. Jälkimaussa rommirusinaa, kuivattua luumua. Tupakkalaatikkoa. Silti maun syvyyden puute verottaa tältä pisteitä, samoin kuin pieni kitkeryys. Tuoksun osalta oltaisiin oltu kevyesti ysikymppikerhossa. 89.

Kommentti: Kirkkaasti paras maistamani nykymacallan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti