maanantai 15. heinäkuuta 2013

Laphroaig Cairdeas 2013 Portwood, 51,3 %

Jahas, lomat olivat ja menivät paikoissa, joissa viskiä oli heikommin tarjolla. Siksi siis pieni tauko blogailuun, mutta nyt on taas kieltä saatu kostutettua mielenkiintoisella Lappariuutuudella. Tämän vuoden Cairdeas-pullote myytiin kolmessa tunnissa loppuun, joten buumi ja kysyntä on kyllä kohdillaan, kun kohtuullinen hinta yhdistyy mielenkiintoiseen tislaamoon. 30000 pulloa ja portwoodia käytetty kypsyttämiseen.
 
Laphroaig Cairdeas 2013 Port Wood Edition, 51,3 %

Tuoksu: Ensialkuun makean punainen, raikkaan marjainen. Savua ei juurikaan tunnu, joskin tuoksu on muutenkin hieman sulkeutunut. Klyyvaria hieman lähemmäs lasia tunkien pehmyt nuotiosavu nostaa päätään, kuitenkin aika maltillisesti. Kokonaisuudessaan tuoksu ei anna itsestään kovin paljoa, mutta siinä ei ole mitään epämiellyttävääkään.

Maku: Savu on sitten maussa jo selvästi vahvemmassa roolissa: tämä on selvästi savuviski. Alkoholi iskee varsin kipakasti prosentteihinsa nähden. Portin vaikutus on selvästi mukana ja se esiintyy nimenomaan makeaa punaisuutta tuovana erotuksena sherryn monasti luomaan tanniinisuuteen. Tästä viskistä ei tanniineja löydy, mikä antaa sille varsin karkkisenmakean fiiliksen. Ollaan niillä rajoilla, mennäänkö imelyyden puolelle. Vesitilkka avaa viskiä selvästi tuoden makuun monipuolisuutta ja syvyyttä. Jälleen tässä on esimerkki viskistä, joka hyötyy vedestä. Silti ollaan perässä esimerkiksi Quarter Caskin syvyydestä. Kokonaisuudessaan lasissa on mielestäni Laphroaigin tasoon nähden kohtuullisen vaatimaton tuotos. 85.
1 kommentti:

  1. Aika osuvat nuotit. Hinta ja varsinkin lähetyskustannukset ovat vain hieman karanneet. Seuraava odottaen ja parempaa toivoen.

    VastaaPoista