maanantai 24. marraskuuta 2014

Vieraisilla Helsinki Distilling Companylla

Helsinki Distilling Company on uusimpia tulokkaita Suomen alati kasvavaan viskinvalmistajien joukkoon. HDCO kertoo nettisivuillaan olevansa ensimmäinen yksityinen viinanpolttaja Stadissa yli sataan vuoteen. Jo oli aikakin, sano! Näin ollen joukko viskibloggareita, eli allekirjoittaneen lisäksi Sieppo, Mushi ja Bloke, marssivat tutustumaan tislaamoon, joka aloitti toimintansa tämän vuoden elokuussa. HDCO on ehtinyt tislaamaan jo n. 1000 litraa viskiä ja toisen mokoman giniä, joista jälkimmäistä on jo pullotettukin, ja tuote tullee Alkoon lähitulevaisuudessa.

HDCO sijaitsee pittoreskissä Teurastamon korttelissa, jonne se sopii kyllä kuin nenä päähän. Alueesta on vaivihkaa kehittymässä Stadin oma pikku Berliini Sörnäisten rosoisen katuelämän, Suvilahden kulttuuritarjonnan, Harjun dönerraflan ja teurastamon erilaisten pikkupuotien ja ravintoloiden yhteenliittymänä. HDCO tekikin heti vaikutuksen: tyylikkäät mutta karut tilat sekä aina niin kaunis pannutislain yhdistettynä maltaiseen tuoksuun ja aitoon käsityöläishenkeen oli vakuuttava kokemus. Voinkin suositella erittäin lämpimästi excursiota tislaamolle - niitä nettisivujensa mukaan järjestävät mieluusti.
Kai ja sydänkäpysensä

Varsinaisen tislaamovisiitin jälkeen saimme maistaa viskiosastolta new makea niin rukiista, ohrasta kuin varsinaiseksi tuotteeksi kaavaillusta 80/20 -sekoituksesta (80 % mallastettua ruista, loput ohraa), sekä valmista giniä että Apple Jackiksi nimettyä omenatislettä (tarkempia tuotehifistelyjä varten suosittelen Mushimaltin pedantiutta). Ja täytyypä todeta, että oli lupaavaa tavaraa! Tuo sekoitus oli noista tasapainoisin viski, joten jäämme odottamaan, mitä pienet new oak -tynnyrit tisleelle tekevät. Tietysti pontikan maistelu ei koskaan ihan sellaisia kiksejä anna kuin valmis tuote, joten oli myös ilo maistaa giniä, joka oli ilman muuta erikoisinta giniä, jota allekirjoittanut on juonut. Jos Henrick's Gin on profiloitunut kurkun kanssa nautittavaksi, niin HDCO:n gin maistui puolukalta ja greipiltä. Tuote lisäsi itse asiassa innostusta tutustua gineihin enemmänkin. 

Kiitokset Kai Kilpiselle vierailusta ja menestystä brenkkubisnekseen!

Tuotteen väri on aika pliisu, mutta muuten tavara oli hyvää.
New Oak ja valmista omenaviinaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti