torstai 13. marraskuuta 2014

Ardbeg Supernova 2014 Committee Release, 55 %

Yksi hyvistä puolista olla maailman viskipääkaupungissa, on päästä maistamaan jotain uutta kivaa. Ardbeg petrasi pari kertaluokkaa tämän vuoden messuille tuomalla osastolleen ison lekan uutta Supernovaa sekä dream dramiksi Lord of the Islesin. Jälkimmäinen oli jo toisena päivänä loppu, kun menin sitä kyselemään - kiitos suomalaisköörin, jolle oli perimätiedon mukaan kaadeltu tavaraa vapaalla kädellä ihan reilut satsit. Toisille käy hyvät. Mutta asiaan. Supernova on sitä turpeisempaa Arppaa, tietojen mukaan 100 ppm:n mallasta. Ja NASsina totta kai.

Ardbeg Supernova 2014 Committee Release, 55 %

Tuoksu: Nätti puhdas savuisuus. Silti aika yksoikoinen. Tummempi kui  kymppi. Silti tietyllä tavalla kiehtova tuoksu. Ei octomoretuntuista pelkkää tuhkaa -fiilistä.

Maku: Smack in the face! Tämä on iso viski! Valtava puhdas savuisuus joka hyökyy kehiin. Voimaaa löytyy, maistuu kohtuunuorelta, mutta hyvällä tavalla. Vesi taittaa, mutta tuo oikein messevää makeaa mallasta ja savuisuutta. Vanhan miehen tupakkalaatikkoa. Oikein mukava ja jopa raikas esitys! 91.

Kommentti: Pidin! Ardbeg-uskovaisilla on taas jotain, mitä odottaa. Ennustan myös erittäin aktiivista päänpyörittelyä viskifoorumeilla, kun tämän Alkohinta tulee tietoon (huom. itselläni ei ole mitään tietoa, tuleeko varsinaista releasea Alkoon. Tämä oli vain mutua.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti