maanantai 1. syyskuuta 2014

Johnny Walker Blue Label, 40 %

Legendaarinen Blue Label on viskimaailmassa kenties se tuote, jonka hinnan tärkein tehtävä on kertoa, että kyseessä on premium-hyödyke - konjakkityyliin. En lähde valehtelemaan viskin iästä mitään, koska siitä ei ikämerkintää lue, eikä käytetyn viskin ikää todellisuudessa tiedä juuri kukaan, mutta lippulaivatuotteesta JW:n rangessa on kyse. Hinta Alkossa: 215,90 €. Halvimmillaan olen nähnyt pullon Salzburgin kentällä hintaan 125 €.

Johnny Walker Blue Label, 40 %

Tuoksu: Makeaa syvää pehmeyttä, untuvatyynyä, tuoksu on silti hieman kevyt, ohut ja persoonaton. Silti tuoksun syvyys on varsin miellyttävää. Aprikoosia ja sitruksisuutta, joita tukee pieni lakritsisuus. Myös pientä savuisuutta. Kaikki nätisti koossa, antaa lupauksia kondensoituneesta mausta. Ei huono, mutta ehkä hivenen persoonaton.

Maku: Nätti tasapainoinen makusteltava suutuntuma, oikein hyvä itse asiassa! Tuo vettä kielelle. Maku jatkuu piiitkään, alkoholi ryydittää makua varsin kivasti. Tasaisuuden riemuvoitto. Maku on kondensoitunut. Toimii erittäin hyvin 40-prosenttisten viskien parissa vietetyn illan vikana dramina. Silti suutuntuma on blendin. Hunajainen tammisuus. Vesi tuo lisää tammea ja makeutta. 88.

Kommentti: Blue label maistettiin illan viimeisenä viskinä kohtuu heikkotasoisten 40-volttisten juomien sarjassa. Veikkaan, että juuri siihen paikkaan se on omimmillaan. Aikaisemmat kokemukset ovat aina jättäneet sen fiiliksen, että tuote kaipaisi lisää voltteja, tai se ainakin kestäisi niitä. Kiva olisikin päästä kokeilemaan ainakin Helsinki-Vantaalta löytyvä tynnyrivahva versio Blue Labelista. Hinta (n. 300 €) jättää toki hyllyyn, mutta noin ajatuksen tasolla...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti