maanantai 30. kesäkuuta 2014

Laphroaig 12yo 1993/2005 Queen of the Moorlands (94 bottles), 54,7 %

Pienen loman jälkeen edellisen entryn kanssa maisteltiin myös toinen - rutkasti harvinaisempi IB-lappari. Ilmeisesti Islayn The Wine and Whisky shopille pullotettu Queen of the Moorlands' -sarja on toistaiseksi ollut tuota myyttistä saarta käymättömälle tuntematon suuruus. Kenties kuulemme blogin kommenttiosiossa tästä samplena saadusta viskistä lisää?


Laphroaig 12yo 1993/2005 Queen of the Moorlands (94 bottles), 54,7 %

Tuoksu: Hammaslääkärin fluoria, pihkaa, hyvin mineraalinen. Tuo mieleen Ardbeg Renaissancen. 

Maku: Raikas, aurinkoinen merellisyys, sitten tuoretta savua, joka on myös varsin puhdasta. Puuvaikutteet tuntuvat olevan tästä aika vähissä, mikä kuitenkin näyttäytyy miellyttävänä asiana tässä. Nätti perusviski, joka tuo mieleen laphroaig15yon. Tosin saattaa hyvin jakaa mielipiteitä. Pitkä mineraalinen jälkimaku. 90.

Lisäksi: Maistoin tätä erään viskiaficionadon kanssa, ja tämä ei pitänyt tästä juuri lainkaan. Kuulemma puun oli ollut niin väsynyt, ettei tähän ole päässyt riittävästi makua. Jakoi siis tosiaan isosti mielipiteitä. Joka tapauksessa kyseessä on varmasti viski, jota ei hevillä enää nykypäivän tuotoksista löydy. Kiitokset samplesta!

1 kommentti:

  1. Kyseinen kauppa joka pullottaa tätä Queen of the Moorlands sarjaa, sijaitsee jotakuinkin Liverpool-Sheffield-Birmingham-kolmion keskellä, ei siis Islaylla.
    ..... ja vaikka samplen antaja ei varsinainen viskiaficionado olekaan, niin mulle tulee tästä mieleen vanhempi Laphroaig 10y 75cl pullosta, loistava esimerkki refill tynnyristä ja hakkaa OB cask strength sarjan mennen tullen....

    VastaaPoista