tiistai 17. kesäkuuta 2014

Laphroaig 10yo Cask Strength batch 006, 58,0 %

Korviini kantautui ikäviä uutisia siitä, että lapparin uusimman tynskävahvuisen kybän taso olisi aikaisemmista huonontunut. Piti siis tarttua härkästä sarvista ja maistaa. Verrokkina vierellä on 004 batch.

Laphroaig 10yo Cask Strength batch 006, 58,0 %

Tuoksu: Alkuun ei oikein mitään. Varsin kevyt ja vähän savuinen. Sitten lisääntyvää punaisuutta. Avauduttuaan ei mielestäni eroa 004:n tuoksusta.

Maku: Ensimaistolla mukavaa sherryisyyttä, jota kumppaa varsin terävä alkoholisuus. Hyvin mausteinen ja sen myötä kihelmöivä viski. Ei vaikuta erityisen syvältä, mutta onhan tämä silti maukas viski. Tässä kohtaa siis hyvät fiilikset. Mutta kun ottaa vierelle 004 batchin niin siinä on kyllä ihan eri lailla syvyyttä. Ikään kuin 004:n maussa olisi enemmän kerroksia, jotka samalla linkittyvät toisiinsa saumattomasti. Voi harmin paikka. Vesi kyllä auttaa tätä selkeästi. Silti se tietty täyteläisyys puuttuu. Ero saattaisi olla omissa kirjoissani jopa 2 pistettä. Loppupeleissä kuivakka ja hieman yksioikoinen. Ei toki silti huono, mutta harmittava muutos kyllä. 88

Kommentti: Tämä Laphroaig on omissa nuoteissani selkeästi punainen viski, samoin kuin oli 004 batch. Aikaisemmat olivat mielestäni selkeämmin keltaisia hengeltään. Pidin aikaisemmista enemmän. Kovat ajat koittavat viskinharrastajalle.

4 kommenttia:

 1. Kovat ajat on ollut jo koko tämän vuoden. Hinnat kohoaa ja taso laskee. Hyviä first-fillejä ei tunnu enää löytyvän. Tuntuu että ns. luonteikkaammat viskit (esim.Laphroaig ja Lagavulin), joiden pitöisi kyllä täyttää suu, jäävät kovin ohkaisiksi. Pistin tilaten pari näitä 6 batchejä kun tuntuivat olevan inhimillisissä hinnoissa ja mielessäni laskin että laatu olisi ja pysyisi tässä pullotteessa. Sääli jos näin ei ole. Testaan kun omani saapuvat. Mihinkään ei voi enää luottaa :). Tauko ostamiseen ja kokoelmasta pulloja auki ja odottamaan tilanteen paranemista?

  VastaaPoista
 2. Joo, kuten sanoin, ei toi huono viski ollut. Mutta ero 004:seen oli kyllä selkeä. Ja mun kirjoissa esim. 001 on ollut vielä parempi: http://elavapullo.blogspot.fi/2012/11/onko-batcheissa-eroja-laphroaig-10yo.html

  Kun saat pullosi ja pääset maistamaan niin olisi kiva kuulla mielipiteesi.

  VastaaPoista
 3. Kävin hakemassa postista pullot, ilmoitus odotti lattialla kun töistä kotiin pääsin. Näppärästi juhannuspulloksi 6:nen pääsee (jos vaikka tänä vuonna olisi jussina pilkille mahdollisuus päästä, oiva litku siihen kaveriksi). Parin viikon takaiseen quarter caskiin tulee varmaan vertailtua, koska se on sen verran tuoreessa muistissa. 3 ja 5 batchejä en ole vielä kokoelmastani saanut avattua.

  VastaaPoista
 4. Juhannuspulloksi ei osunut, koska kaveri ei savuisille viskeille lämpene (20 -vuotias Bladnoch osui paremmin hänen ikeniin). Itse maistoin viime viikolla pahan kaulan batch 6:sta. Tykkäsin kyllä kaikinpuolin. Huonosta tavarasta ei kyse ollut. Viski on hieman vielä horroksessa, mutta katsotaan kun saadaan enemmän ilmaa pulloon, että mikä on lopullinen tuomio. Kutittelee 88-90 pisteitä minun kirjoissani.

  VastaaPoista