perjantai 21. maaliskuuta 2014

Rare Maltsia Tammisaaressa, osa 8 - Dailuaine 22yo, 60,92 %

Ja viimeistä Rare Maltsia viedään. Sarja on tarjonnut itselleni monta uutta tislaamoa, joista Dailuaine on yksi.

Dailuaine 22yo 1973 Rare Malts Selection, 60,92 %

Tuoksu: Lähinnä alkoholinen. Ei juuri muuta alkuun löydy. Vaatimaton. Ruohoinen. Perusbörppä: vaniljaa ja hentoa ananasta. Ajan myötä kuitenkin avautuu.

Maku: Hyvin makea suutuntuma: tuo suorastaan veden kielelle! Huikea parannus tuoksusta! Ei oikeastaan tarvitse vettäkään, koska alkoholi on hyvin nättiä. Alkoholin jälkeen suolaisuus nousee esiin ja jälkimakuun suuhun jää salmiakkia ja messevää seesteisyyttä. Tämä on iso ja pirtsakka tapaus, kuin fuksityttö zumbatunnilla: aah! Tietty luontainen viattomuus, johon sitten rosoisempaa tuhkaisuutta zumbatytön siirtyessä opitulle tupakkituokiolle Porthanian edustalle. Hieno perusbörppä, jota hento turve tukee. 91.


Yhteenvetoa: Olihan setti. Ainakin sen verran tästä lyhyestä läpileikkauksesta harvinaisten maltaiden maailmaan sai irti, että lähtökohtaisesti aika laadukkaita viskejä sarjasta löytyy. Samalla tämä oli kuitenkin myös haastavimpia yksittäisiä tastingeja, jossa olen ollut: monta tynnyrivahvaa viskiä, jotka monet olivat kuitenkin hyvin lähellä toisiaan. Hieman kolea sisäilma teki vielä sen, että varsinkin alkuun näistä oli varsin vaikea saada paljoa irti. Hienoja juomia kuitenkin, ja palanen historiaa kurkusta alas. Kiitän VYS:iä sekä Sydspetsens Malt Whisky Sällskapia. Om någon vill öva sin svenska, finns det mer information om denna tasting här.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti