keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Mushimystery, xx %

Aloitetaanpa uusi vuosi hakemalla annos nöyryyttä viskihyllystä. Sitä saa parhaiten arvostelemalla mysterysamplen, koska veikkaukset yleensä menevät päin sitä kuuluisaa Prinkkalaa. Vaan sekös ei ole niin vakavaa. Samplen tarjosi Mushimalt, gracias.

Mushimystery, xx %

Tuoksu: Kohtuukevyt punainen sherry, raikas, kukkainen, parfyyminen. Varsin keveä tuoksu, mutta kuitenkin tietyllä tavalla rikas/intensiivinen. Sherryn intensiivisyys voisi viitata johonkin kohtuunuoreen aktiiviseen sherryviimeistelyyn, jota viime aikoina on esiintynyt (mm. Benriach 12yo). Alkoholisuus ei vaikuta tynnyrivahvuiselta. Sittemmin tämä on kuitenkin varsin tasapainoinen, joskin harmiton viski tuoksultaan.

Maku: Hetialkuun pähkinäisen makea maku. Sitten hyvinkin makea px-sherry (voisi olla myös port) nousee esiin. Tämän on pakko olla max 43 % kamaa, koska alkoholi ei kyllä tunnu juuri nimeksikään. Makeus on hieman päälleliimattua ja hieman överiä mielestäni. Toisaalta viski kertoo samaa tarinaa alusta loppuun. Jälkimaku on tämän parasta antia hennon heinäisessä ja hunajaisessa itsessään. Ei olleenkaan huono viski, ja voisi itse asiassa olla se perussherry hyllyssä. Tai sitten tämä on joku port-viimeistelty kassara. Ei mitään epämiellyttävää kuitenkaan. 87.

Virallinen veikkaus: Benriach 12yo pesemättömässä ennen port-viiniä sisältäneessä samplepullossa toimitettuna.  43 %.


2 kommenttia:

  1. Hieno analyysi. Kyseessä on siis oman 5-litran tynnyrissä muutaman viikon viimeistelty Deanston Virgin Oak, 46,3%. Finistely muutti aika uskomattomasti viskiä ja paikoin jopa hieman överiksi meni. Tuoksu on kuitenkin mielestäni ihan hyvä. Makukin parantunut nyt kun on saanut ilmaa enemmän.

    VastaaPoista
  2. Ok, no ei tuo portviini-hifistely sitten ihan metsään mennyt. En ole Deanston Virgin oakia maistanutkaan neitseellisessä itsessään, joten en osaa arvioida muutosta. Mutta näin lonkalta sanoisin, että laita ihmeessä työhakemusta menemään johonkin Bruikalle! :)

    VastaaPoista