torstai 16. tammikuuta 2014

Caroni Trinity Rum, 54 %

Eläväpullo goes rommi. Viskien hintojen jatkaessa kasvuaan moni on kääntänyt katseensa rommeihin. Löytyisikö noista kohtuuhintaista korviketta jalojen juomien ystävälle? Omat rajalliset rommikokemukset eivät ole jaksaneet kannatella odotuksia liialti, sillä monasti paremmissakin rommeissa turha makeus rupeaa äkkiä tökkimään. Toisaalta en ehkä ole vielä päässyt maistamaan tynskävahvaa huippurommia?

Alkosta on jo kohta parisen vuotta ollut saatavilla yksinomaan Suomea varten pullotettu Caroni Trinity rommi, jonka syntyhistoriaa on ansiokkaasti kuvattu täällä. Maistaminen on käynyt moneen kertaan mielessä, koska tuotetta on kehuttu. Sokkona pulloa ei ole vain hennonnut ostaa, koska hinta on kuitenkin varsin suolainen 118 € (ja olisiko alkoholiveron korotuksen myötä itse asiassa hieman korkeampikin). Nyt kun tähän kuitenkin tarjoutui mahdollisuus, niin maistetaan.

kuva: smokeonthewater-fin.blogspot.com
  
Caroni Trinity, 1989/1992/1994 (vattaus kolmesta tynnyristä), pullotettu 2011, 296 pulloa, 54 %

Tuoksu: Lämmin syvä makeahko rusinaisuus ja nahkarukkaisuus. Tummaa ratapölkkyä ja vanhaa verstasta. Aivan upea tuoksu, joka muistuttaa vanhaa sherryviskiä. Tätä nuuskuttelee erityisen mielellään pidempäänkin.

Maku: Suutuntumassa tulee ensimmäinen iso ero viskiin: tämä on selkeän makea. Ei myöskään hyvän viskin veroinen ensimaku ja jokseenkin terävä potkaisu myös. Jos tämä onkin kuiva rommi, niin makeus kyllä erottaa tämän viskistä ja maku ei täysin vastaa upeaa tuoksua. Tuoksun elementtejä on kyllä maussakin: vanhaa tallia ja nahkaa. Jälkimaku on lähinnä kihelmöintiä. Makeuden puolustamiseksi on kuitenkin sanottava, että se on syvälle integroitunut muihin makuihin, joten se ei tunnu päälliliimatulta. Viskiasteikolla: 88.

Kommentti: Jos tykkää rommista, tykkää varmasti tästäkin. Jos tykkää viskistä, tykkää takuuvarmasti tämän tuoksusta. Maun makeus on sitten se kysymysmerkki, joka saattaa viskiväkeä jakaa. sen sijaan jos tämän kylkeen saisi sikarin, niin liitto saattaisi olla turkasen hyvä.

Pakko muuten vielä heittää kommentti ravintolatarjonnasta. Kuulopuheiden mukaan hotelli Havenissa olisi hyvin rommeja tarjolla, ja soitinkin tuonne tiedustellakseni Caronin saatavuutta. Tarjolla kyllä oli, mutta hintaan 15 € / 2cl eli jo kipurajoilla liikkeneeseen Alkon hintaan nähden 445 %:n katteella. Jäi sitten menemättä ja vaihdettua samplet toisen harrastajan kanssa. Harmi sinänsä, mutta kyllä moinen pientä rajoitusta ravintolaharrastamiseen tekee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti