tiistai 3. huhtikuuta 2012

Glenfarclas 105, 60 %

Viinanjuonnissa on aina tärkeää hyvä voltti-hinta-suhde. Monista viskeistä sitä on turha etsiä, mutta Glenfarclas 105 on poikkeus. Kyseinen pullote on monella tapaa klassikko, ja ohjaankin kiinnostuneet lukemaan kattavan esittelyn siitä Just Peat It -blogista.

Tuoksussa on hieman kauempaa nuuhkiessa vaaleaa tryffelisuklaata ja sitten tummempaa mokkasuklaata. Kun klyyvaria tuo lähemmäksi lasia, alkaa tuntea tummia marjoja, mustikkaa ja karpaloa sekä nahkaisia metallisiakin savyjä. Aivan läheltä ja lasia pyörittäessä alkoholi iskee lyijyisen marjaisuuden siivittämänä. Hyvin voimallinen, monikerroksinen ja miellyttävä tuoksu.

Makupuolella voimakas tummuus yhdistettynä vahvaan alkoholiin vyöryy suuhun kunnioitusta herättäen. Tummaa chilisuklaata, ylikypsää kirsikkaa, suuntäyttävyyttä ja voimaa. Ei tarvitse vettä, mikä on kyllä saavutus näillä volteilla. Kertakaikkinen jälkiruokadrami, jouluaattoyöhön viimeiseksi. Litran pullo ja 40 € lentokentältä hollannista tarkoittaa huikeaa hinta-laatu-suhdetta maltaiden maailmassa. 90.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti