perjantai 2. maaliskuuta 2012

Benriach Solstice 17yo, 50 %

Benriach Solstice 17yo, 2nd Edition, 50 %, Heavily peated/Port finish

Väri: pinkkiin vivahtava vaalea sherryisyys

Tuoksu: Makea savuisuus, kuivaa hyvin puhdasta koivusavua, savun takana vihtaa ja saunahunajaa. Varsin raikas. Alkoholi hyvin kepeä ja tuo myös yleistunteesta kepeän. Kevyt ja maukas, ei kuitenkaan samaan aikaan maistettujen Glendronachien jälkeen herätä suurimpia odotuksia.

Maku: Tuoksua myötäilevä nuotiosavuinen kevyt suutuntuma, savu voimakkaampi kuin tuoksussa, sitten hiilisempi savu nostaa päätään, ja heti perään alkoholi. Hieman yksioikoinen savuviski kuitenkin. Missä ovat tuoksun raikkaat ja makeat elementit? Merellisyys ja suola loistavat poissaolollaan. Lopussa kuitenkin hieman ytyä, pippuria tjsp. Vesi nostaa esiin makeutta, hedelmän kuorta. En löydä isommin syytä tai paikkaa tämän viskin maistamiseen kun parempiakin on. Toisaalta on kursailematon makea savuesitys. Makeuteen vähän lisää luonnetta ja pisteet nousisivat. Nyt on vain jotenkin kevyen karkkimainen. 87.

Ville: T: puhdasta nuotiota. Ei silti kutsuisi heavily peatediksi. Ei juurikaan hedelmiä, vaan enemmän marjaisia/kukkaisia elementtejä. M: Nyt ollaan tutumpien juttujen äärellä: helpommin haltuun otettava viski. Tuoksussa savu oli hento, mutta maussa se tuli selvästi esiin. Savun jälkeen makeampia juttuja nousee aika miellyttävästi. Loppuun nousee selvästi mausteisempia asioita: leivontamausteita: kaardemummaa ja neilikkaa. Suutuntuma valitettavan vesimäinen. Tuntuu kielen päällä hieman ohuelta. Villen pisteet: 86.

EDIT: Kuvaan on livahtanut 15-vuotias versio. Nuotit ovat kuitenkin 17-vuotiaasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti