tiistai 30. huhtikuuta 2019

Välicheck 2: Kyröä kypsymässä Helsinki-Vantaalla

Nopiaan menee aika, kun on lystiä. Vuosi on vierähtänyt siitä, kun viimeksi maisteltiin Helsinki-Vantaan non-shengen-loungessa Kyröä. Loungessa on siis kaksi tynnyriä kypsymässä Finnairin 100-vuotisjuhlia varten. Aikaisemmat sepustukset prosessista voi lukea täältä ja täältä. Viimeksi ero tynnyrien välillä oli jo selvästi havaittavissa, joten vuosi lisää ikää oli saattanut lisätä näitä eroja. Vai oliko?

Ennen tisleen maistelua oli kiva kuulla Kyrön viimeaikaisista kuulumisista. Buugi näyttää olevan erinomainen, 5000 tynnyrin lato on valmistumassa Isoon-Kyröön, ja tislauskapasiteettia nostetaan koko ajan siten, että tavoitteena on vuonna 2022 tislata miljoona litraa vuodessa. 130 000 tynnyriä on nyt kypsymässä. Aikamoista!

Sitten itse asiaan:

Vasen tynskä:

Tuoksu: makea hunaja, vanilja, 

Maku: savu tosi kivasti pippurisena nugaisena lisänä. Poltettua sokeria, hieman puuromaista rukiisuutta. Sitten ehkä hieman nuoruus alkaa paistaa läpi. Oli itse asiassa parempi ilman vesilisää. Kuitenkin huippulupaava. Tuo savu on vallan mainio.


Oikea tynskä:

Tuoksu: asteen raikkaampi. Tummempi. 

Maku: puu on vahvemmin läsnä, on jalompaa kamaa. Mutta vasemmassa oli kyllä se sokuri nätti. Pehmeämpi.

Eroja on, ja kivasti kehittyy. Vuoden päästä sitten taas lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti