torstai 11. tammikuuta 2018

Vertailussa Ardbeg Ten L6 ja L8

Avasin hiljattain pullon Ardbegin TENiä. Kyseinen puteli oli pakattu vanhemman malliseen vaaleampaan laatikkoon ja sen pullotuskoodi oli L6. Tätä piti sitten maistaman tuoreemman pullotteen rinnalla. Kyseisen pullotteen hankintahetkestä ei ollut siitäkään tarkkaa tietoa, mutta L8 luki kyljessä. Ja eroa oli, voi pojat.

Ardbeg TEN, pullotuskoodi L6 150 7:32 4ML

Tuoksu: Vaniljanugainen pelmeä tunnelma. Puhdasta sisäkumia. 

Maku: Rauhallinen maltillinen nousu, hieman tasapainoista metallia ilman pistävyyttä. Täyteläinen, paksua pehmeää makeaa sitruunaa. L8iin verrattuna tämän rakenne on isoimmin ero. 90.


Ardbeg TEN, pullotuskoodi L8 344 00:23 6ML

Tuoksu: Terävämpi, metallisempi hennon sitruunainen tuoksu. Nykyviskimpi. Iso ero L6seen.

Maku: Suutuntuma selkeästi kovemman raffi: metallinen savu. Ohut rakenne ennen kaikkea. Ohut kevyt savu ja sitruuna, siinä se. Ja aika hapan jälkimaku. 86.
 
Kommentti: Neljän pisteen ero on valtava kahden "saman" viskin välillä. Tässä oli pari maistokertaa ja kaksi muuta maistajaa vahvisti havainnot. Eli siinä, että Tenin pullotuskoodien metsästys muodostui jossain vaiheessa vakavasti otettavaksi harrasteeksi, on vissi pointti. Tuo vanhempi Ten on mainio viski, eikä tässä ole käsittääkseni puhe edes niistä oikeasti vanhemmista Teneistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti