sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Bowmore 10yo Inspired by Devil's Casks, 46 %

Ok, ei valiteta NASseista, koska ikämerkintä. Bowikan Devil's Casks ei ole ollut ykkösviskejä omaan suuhuni, vaikka sarjaa on maailmalla arvostettukin. Tämä kyseinen viski on saanut innoituksensa kyseisestä sarjasta, eli siis sherrykypsytyksen käytöstä. Inspiraatio on näkynyt siinä, että mukaan on otettu viinikypsytystä. No, maistetaan.
 
Bowmore 10yo Inspired by Devil's Casks, 46 %

Tuoksu: Varsin likainen ensifiilis. Rikkisyyttä. Huonompien Lagavulinien tyylin kovaa tuhkaisuutta. Kumia siellä taustalla. Ei kovin kutsuva tuoksu. 

Maku: Suutuntuma on kelmeä: ei ota, mutta ei annakaan. Sitten suuhun tulvii kitkerää pakokaasusavua ja tuhkakuppia. Nyt ollaan aika paskan viskin äärellä. Bowmoresta tässä ei ole mielestäni jäljellä oikein mitään, ja tällainen profiili saadaan silloin kun sherryily kusee. Kitkerää pisteleväisyyttä ja huonoa savua. Sokkona sanoisin ledaigiksi. 46% ja pakko lisätä vettä: tilkka itse asiassa tekee tästä hieman lähestyttävämmän tuoden marjaa alkumakuun. Samalla se voimistaa tuhkaista savuisuutta leikaten siitä onneksi pahimman terän. Vesilisä kutsuu esiin jotain sellaista jälkimakuun, jonka etäisesti voisi ehkä tunnistaa bowmoreksi. Mutta kyllä sokkona oltaisiin Ledaigin osastolla. Ei vaan toimi. 66.
 
Kommentti: Ongelma omaan suuhuni tässä on ennen kaikkea savun epämiellyttävyys. Savuja on erilaisia ja tämä on sieltä heikoimmasta päästä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti