keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Clynelish 15yo 1995/2011 Signatory Cask #12798, 56,6 %

Jatketaan mysteereinä maistettujen viskien kimpussa. Seuraavat nuotit sain aikaiseksi viskilöröstä, joka osoittautui clyneksi:


Clynelish 15yo 1995/2011 Signatory Cask #12798, 56,6 %

Tuoksu: kirpsakan mausteisen raikas sherry. Myskisyyttä, mikä viittaa tynnyrivahvuuteen. Voimakas viski, kuin ranchilla auringonvalossa kylpevä mylvivä härkä. Tämä on siinä määrin kova ja voimakas tuoksu, että se tuo mieleen rare malts -sarjan. Vesitilkka tuo hieman lisää hedelmää.

Maku: Tumma putoaminen suuhun. Kuin violettia samettia maistelisi. Alkoholi on tuoksun antamasta oletuksesta poiketen hyvin pehmeä ja maukas. Tämä viski kertoo ensi maistolla hyvin yhteneväisen tarinan alusta loppuun: violettia samettisuutta ja maukasta pureksittavuutta. Hyvin tumman kuiva viski, jota vesi kyllä avaa. Rakenteeltaan erinomainen tuote, joka poikkeaa hyvin paljon nykyisistä hedelmäisen makeista viskeistä. Hyvä, mutta ei helppo. Jälkimaussa myskisyyttä, jos kohta jälkimaku ei ole erityisen pitkä. Rakenne on tässä jalo, mutta muutoin makumaailma ja sen pituus jäävät hieman vaatimattomiksi. 87.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti