perjantai 14. kesäkuuta 2013

Glendronach Cask Strength Batch 2, 55,2 %

Ei ole kauaakaan siitä kun Glendronach lanseerasi ikämerkitsemättömän tynnyrivahvuisen viskinsä, ja kyseinen viski sai varsin hyvän vastaanoton. Itsekin pidin siitä. Ja koska jenkki tykkäsi, niin tislaamo tuotti markkinoille pikapikaa kakkosbatchin. Onnistuttiinko hyvä tuote monistamaan, vai oliko kyse kertatuurista? Rinnakkaismaistelu ottaa selvää.

Glendronach Cask Strength Batch 2, 55,2 %

Tuoksu: Kun verrokkin tuoksutellussa batch 1:ssä aistin ennen kaikkea suklaata ja jotain viikunanomaista, niin tässä on enemmälti nahkaa, vahaista lehteä: tuoksu on suoraviivaisemman punainen, jossa myös alkoholi tuntuu isommin. Nämä molemmat hyötyvät hienovaraisesta ensinuuskinnasta ilman, että lasia pahemmin liikutellaan, koska eroja on enää lasin pyörittelyn ja alkoholin höyryjen jälkeen vaikeampi huomata. Pitämäni ykkösbatchin suklaiset tunnelmat tästä puuttuvat ja yleisluonneon astetta suoraviivaisemman punainen sherryviski, mutta moinen havainto saattaa mennä myös mielikuvituksen piikkiin.

Maku: Suljetumpi kuin ykkönen. Ei samaa samettisuutta, vaikka pehmeä on alkoholiltaan tämäkin. Batch1:n mineraalisuus on tässä hieman happamuudeksi taittuvaa. Pari tilkkaa vettä kuitenkin hiovat tästä kulmia ja tuovat ykkösen vahamaisia ja myös niitä mineraalisia tuntemuksia esiin. Maku myös pidentyy huomattavasti. Vesilisä on siis erittäin suositeltu kuivakokemuksen hennon sulkeutuneisuuden vuoksi. Eka suutuntuma ei niin hyvä. Sen jälkeen ehkä tiettyä potkua, josta tykkään. 89.

Kommentti: Glendronach CS on ennen kaikkea toimiva paketti: tasapainoinen ja johdonmukainen viskikokemusta, johon en äkkiseltään keksisi parannusehdotukseksi kuin lisää ikää. Kakkosbatch parani selvästi vedellä, kun taas ykkösbatch vaikutti ehkä hieman hapattuvan vettä lisäämällä. Tieteellisesti kestävällä tavalla keskinäistä paremmuutta oli haettava pisteyttämällä:


Batch 1 vs. Batch 2

Pointsit ensimmäisyydestä: 1-0
Tuoksu: 2-0
Ensimaku kuivana: 3-0
Alkoholin kireys:tasan, 3-0
Ensimaku veden jälkeen: 3-1
Potentiaali humalatilan lisääntyessä: 3-2

Loppuklausuuli: Kyllähän tästä tastingista tulee mieleen se vanha totuus, joka on joskus kysytty arvoituksen muodossa: "Mitä kananpaskassa on se valkoinen?" Tietysti sillä erolla, että messeviä viskejä molemmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti